Dé grootste producent van kleurvlokken

Coldec Particles is wereldwijd dé grootste producent in kleurvlokken. De kleurvlokken of kleurchips van Coldec Particles zijn flinterdunne schilferachtige deeltjes die gebruikt worden voor een decoratief effect in wanden en/of vloeren.

Als OEM (Original Equipment Manufacturer) realiseert Coldec Particles buitengewoon veel mogelijkheden voor het creëren van decoratieve effecten. Effecten die terug te zien zijn in kunststofvloeren, vinyl vloerbedekking, linoleum, maar ook in decoratieve verfsystemen of tafel- en keukenbladen. De diversiteit aan mogelijkheden komt tevens voort uit de verscheidenheid aan kunststoffen waaaruit onze kleurvlokken geproduceerd worden.

Het brede scala aan kleurvlokken is in de markt niet onopgemerkt gebleven. Coldec Particles levert vandaag de dag al in meer dan 40 landen wereldwijd kleurvlokken.

Breed spectrum productietechnieken

Coldec Particles heeft in 40 jaar een breed spectrum van verschillende productietechnieken ontwikkeld om deeltjes te  produceren.

In onze moderne R&D faciliteit op onze productielocatie in Vaassen (NL) worden deeltjes voor verschillende applicaties ontwikkeld en getest. Coldec staat in nauw contact met een aantal verschillende internationale laboratoriums voor het uitvoeren van zeer specifieke testen. Onze producten voldoen aan de meeste vooraanstaande internationale regelgeving.

Onze productielocatie in Vaassen (NL) heeft een capaciteit van ca 4000 ton. De onderneming is ISO 9001: 2008 gecertificeerd.

Geschiedenis

De Coldec group is in 1978 opgericht en heeft zich in haar beginjaren gericht op de productie en marketing van kleurvlokken en kunststofdeeltjes. Deze grondstof wordt voornamelijk toegepast in multicolour verfsystemen, maar ook in wand- en/of vloerafwerking. De Coldec group heeft zich weten te onderscheiden in de internationale markt en richt zich onder meer op de markt voor kleurvlokken en daarnaast ook verfproducten, Coldec Particles en Studio Coldec.

Coldec Particles heeft zich ontwikkeld tot de grootste producent in kleurvlokken in de wereld. In samenwerking met en in opdracht van de verfindustrie is de Coldec group ook begonnen met het ontwikkelen van (decoratieve) verfproducten. Deze intensieve samenwerking met de verfindustrie heeft tot het oprichten en neerzetten van Studio Coldec geleid.

Privacy Preference Center